Rondreis Dubrovnik

Wij vergelijken
dubrovnik aanbieders

Ontdek de Dubrovnik Riviera tijdens een rondreis

Tijdens deze rondreis ontdek je de prachtige stad Dubrovnik en zijn omgeving. Dubrovnik gaat je aangenaam verrassen! Het is één van de meest bezochte plekken in Kroatië en dat is niet voor niets. Dubrovnik heeft schitterende bezienswaardigheden, pittoreske pleinen, goudgele stranden en sfeervolle straten.

Het oude centrum van Dubrovnik staat vanwege de adembenemende bezienswaardigheden op de UNESCO werelderfgoedlijst. Rondom de stad staat nog steeds de stadsmuur uit de 12de eeuw en behoort tot de best bewaarde vestingen van Europa. Je kunt over de stadsmuren heen wandelen en je hebt een prachtig uitzicht over de stad. Andere bezienswaardigheden in Dubrovnik zijn: het St. Jansfort, het rectorspaleis uit de vijftiende eeuw, het verdedigingsfort Lovrijenac, het Dominicaner klooster, de Grote Fontein van Onofrio, een oude synagoge, het zeventiende eeuwse Sponzapaleis en de Kathedraal van Dubrovnik. Daarnaast heeft Dubrovnik een haven die ligt in de baai van Gruž. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf hier over de stad en het over het helderblauwe zeewater.

Je hoeft niet alleen Dubrovnik te ontdekken, maar je kunt er ook nog op uit gaan. In de omgeving zijn ook prachtige steden en bezienswaardigheden om te bezoeken. Op ongeveer twee uur rijden van Dubrovnik ligt de stad Split. Split is de grootste stad van Dalmatië en heeft prachtige bezienswaardigheden, zoals het Paleis van Diocletianus, de Kathedraal van Sint-Domnius en het historische plein Pjaca. Vlakbij Split zit ook het Krka National Park. In dit national park bevindt zich de mooiste watervallen van Kroatië.
Verder kun je een bezoek brengen aan de steden Kaštela, Šibenik, Trogir en Cavtat. In Cavtat bevindt zich opgravingen van de Romeinse plaats Edipaurum en in Šibenik staat de st. Jacobuskathedraal.

Algemene informatie
Dubrovnik ligt in de Kroatische regio Dalmatië en grenst aan de Adriatische Zee. Vanaf Nederland doe je er met de auto ongeveer 18 uur over. Vliegen vanaf Brussel duurt twee uur. Je kunt een rondreis naar Dubrovnik boeken als autovakantie en als vliegvakantie. Als je met het vliegtuig naar Dubrovnik gaat, staat er op de luchthaven een huurauto voor je klaar. De luchthaven van Dubrovnik ligt op 21 kilometer van de stad. Alle bezienswaardigheden in de omgeving kun je bezoeken als je in Dubrovnik verblijft. Je kunt gedurende je rondreis daarom verblijven in dezelfde accommodatie. Ook kun je ervoor kiezen om een aantal dagen in Dubrovnik te overnachten en een aantal dagen in bijvoorbeeld Split. Je kunt tijdens een rondreis verblijven in een hotel of appartement, maar je kunt ook gaan kamperen. De accommodaties in Kroatië beschikken over goede faciliteiten en bij de meeste accommodaties kun je gratis parkeren.

Handige reistips & deals

Rondreis Dubrovnik

Tijdens deze rondreis ontdek je de prachtige stad Dubrovnik en zijn omgeving. Dubrovnik gaat je aangenaam verrassen! Het is één van de meest bezochte plekken ...

valamar argosy

Fly Drive naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige vakantiebestemming in Kroatië en is één van de meest bezochte plekken in de regio Dalmatië. Dubrovnik ligt aan de Adriatische Zee...